fredag 2 januari 2009

Auckland - Whangarei - Paihia , 3/1

Vi ger oss ifrån förorten Albany halv nio och styr ”kossan” mot Whangarei. Landskapet är vackert och vi kör stundtals utmed Stillahavs kusten. Vid halvelva-tiden är vi framme i Whangarei och bestämmer oss för att inta vår medhavda fika här. Temperaturen har nu stigit till 27 grader, nästan olidligt. Som tur är blåser det lite nere i Town Basin. Det är en idyllisk småbåtshamn med många vackra hus och vi strosar omkring lite i hamnen, köper glass och en present till Hugo. I hamnen ligger flera båtar med den svenska flaggan hissad.


Båten nedanför har svensk flagg

Vi ger oss iväg igen mot dagens slutmål, Paihia, som ligger 5 mil norr om Whangarei. I Paihia är det turistliv och man kan göra allt från att flyga helikopter till öns nordspets och prova wakeboard. Viken är full av båtar i alla storlekar.
Vi börjar med att besöka i-site. Där får vi lite tips om vad vi kan göra i morgon i Waitangi. Därefter går vi till en restaurang och bokar bord med havsutsikt. Vi går ner och sätter oss på stranden och ’laddar’ för vårt dopp i Stilla Havet. Vid andra försöket kommer även Lars i vattnet, det är ju trots allt Stilla Havet och den chansen återkommer kanske aldrig.

Blöta byxor för andra gången!

Ikväll äter vi den godaste maten hittills på NZ. Man åker ju inte hit p.g.a. den goda maten, det är ju den storslagna naturen som lockar, men lamm det kan de.


Hjälp, så mycket!

3 kommentarer:

carkri sa...

I dag en riktig höjdare. Vi sitter i torpsoffan och läser om er resa! Sist var det 26/12 (dålig uppkoppling i torpskogen!)Så hisnande på alla plan! Natur,byggnader,människor och mat.Underbart att få del av detta från hemmasoffan. Kram och fortsatt god tur.

BIPEP sa...

År i Stockholm några dagar, snöglopp och bitande nordlig vind. Vi njuter därför av att läsa om er och se era ljuvliga bilder. Lammet såg också gott ut. Ha en fortsatt fin resa för här är det redan svart utanför fönstret fast klockan bara är 16.
KRAM!
BoPE

Bo Wollinger sa...

Mums. Förstår att du ser alldels hänförd ut över maträtten, Karin - gissar att det smakade riktigt, riktigt gott! Hur är det med kryddningen, används det vitlök till lammrätterna lika ofta som här hemma? I trakterna utanför Lund är det idag ett räligt, RÄLIGT väder. Skitväder, lindrigt sagt. Vad är då bättre än att klicka in sig för lite solskensbilder från andra sidan jordklotet. Ha det fortsatt GOTT och fortsätt njuta av lammen i alla sina former. Kramar från Susanne & Bosse

Bloggintresserade